7143 Sayılı Kanun Kapsamında Af Başvurusu Yapan Adaylar Hakkında.

7143 sayılı kanun kapsamında Enstitümüze Af  başvurusu yapan adayların dilekçeleri incelenmiş olup, başvurusu Enstitümüz Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrencilerimize Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından öğrenci numarası verilmiştir.

Bu kapsamda; ilk olarak daha önce hiçbir dersten başarılı olmamış ve müfredat gereği bütün dersleri alacak öğrencilerimizin öğrenci listesi yayınlanacaktır. Listede olan öğrencilerimizden Güz dönemi ders kaydı yapmak isteyen Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerimiz harç, Tezsiz Yüksek Lisan öğrencilerimiz öğrenim ücretini Yapıkredi bankası şubelerine yatırmaları, sonrasında Enstitümüze dilekçe vermeleri gerekmektedir.  Dilekçe verenlerin ders kayıtları 01- 05 Ekim 2018  ders ekleme-çıkarma tarihilerinde  Enstitümüzce yapılacaktır. Ders kaydı için dilekçe veren öğrenciler derslerine devam edebilirler.

Enstitümüz Af Komisyonu tarafından dosya incelemeleri devam etmektedir. Diğer öğrencilerimizin hangi aşamada olduğu belirlendikten sonra listeler ilan edilecektir ve mevcut listeler devamlı güncellenecektir, bu nedenle web sayfamızı takip ediniz

1.(Güncel) Tez, Proje ve Ders aşamasında olan öğrenciler listesi için TIKLAYINIZ.

2. Af başvurusu reddedilenlerin listesi için TIKLAYINIZ.

a.İlişiği kesildiği dönemde tez ve dönem projesi aşamasında olan yukarıdaki  listede yeralan öğrencilerimizin ders intibakları devam etmektedir. Bu kapsamdaki öğrencilerimizin dersleri yeni müfredatta karşılığı olan derslere sayılarak notlarıyla birlikte BYS ye aktarıldıktan sonra müfredat gereği eksik dersleri ya da GANO ları (YL 2.50, DR 3.00)' ün altında kalırsa not  yükseltmek için ders almaları gerekebilir.  Bu durumdaki öğrencilerimiz 2018-2019 Bahar Dönemi derslerine başlayacaktır.

b. Kısmen ders alacaklar listesindeki öğrencilerimiz,  daha önce almış oldığu dersleri yeni müfredata göre BYS ye aktarıldıktan sonra hangi dönem kaç adet ders alacakları belli olacaktır. Bu durumdaki öğrencilerimiz 2018-2019 Bahar Dönemi derslerine başlayacaktır.

c. Tez ve Dönem Projesi aşaması listesinde olan öğrencilerimize tez ve proje danışmanı atandıktan sonra, çalışmalarına devam edebilirler. Öğrenci bazlı tez danışmanı listesi web sayfamızda yayınlanacaktır.

d. Yayınlanan listelerde adı olmayan öğrencilerimizin işlemleri devam etmekte olup, aşama durumu tespit edildikçe mevcut listelere eklenmektedir.

Af Uygulama Esasları

* BYS den şifre alarak "Sunulan Dersler" menüsünden  bu dönem hangi derslerin sunulduğunu görebilirsiniz.

**Af öncesi Doktorada 4 yıl, Yüksek Lisansta 2 yıl öğrencilik süresini  tamamlayanlar harç yatıracaktır.

***Öğrenci Belgesi alacak adayların önccelikle BYS ye fotoğraflarını eklemesi ya da güncellemesi gerekmektedir.

Bu sayfa Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından en son 06.12.2018 19:52:12 tarihinde güncellenmiştir.