Lisansüstü öğrencilerden azami öğrenim süreleri hk.

Tez Danışmanları ve 2016 yılı ve öncesi Tezli Yüksek Lisans öğrencilerimizin dikkatine;

Bilindiği üzere, 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve ÖğretimYönetmeliği"hükümleri gereğince kayıt silme gelmiştir.

Bu kapsamda; 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi ve öncesi girişli olan tez aşamasındaki Yüksek Lisans öğrencilerimizin Azami Öğrencilik Süreleri 07.09.2019 tarihinde biteceğinden, belirtilen tarihten önce mezun olmaları zorunludur.

Aksi durumda M.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 16 -(2) maddesi gereğince Enstitümüzile ilişikleri kesilecektir. Bu doğrultuda mağduriyet yaşanmaması açısından daha öncede tez danışmanlarına yapılan bilgilendirmede de belirtildiği gibi, Tezli Yüksek Lisans tez savunma süreçlerinde, tez teslimi, tez jürisinin onaylanması ve Anabilim Dalı Başkanlığı ile yazışma süreci ile savunma ve düzeltme (alınması durumunda) süreçlerinin de dikkate alınarak tez savunması için en az üç ay önceden Enstitümüze başvurması gerekmektedir.