2019-2020 Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme ve Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri

1. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması  27 Ocak  -14 Şubat 2020 ve  ders kayıtları 03 -14 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  2.
  3. Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans öğrencilerinden iki yılını (4 yarıyıl), Doktora öğrencilerinden dört yılını (8 yarıyıl) doldurmuş olanlar ile Enstitümüze kayıt yatırmadan önce başka bir  Üniversitede kaydı olanlar harç yatıracaklardır.
  4. Enstitümüze ilk defa kayıt yapacak öğrenciler kesin kayıt yatırdıktan sonra öğrenci numarasının başına küçük ”o” harfi koyarak başvuruda kullandıkları şifre ile  https://bys.marmara.edu.tr adresinden Bilgi Yönetim Sistemi BYS giriş yapıp ders kayıtlarını yapacaktır.
  5. Alttan dersi olmayan ya da not yükseltmek için ders almayacak olan öğrencilerimizin BYS den herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
  6. 2019-2020 Bahar Yarıyılında Tezsiz Yüksek Lisansa ilk defa kayıt yaptıracak olan Öğrencilerimizin Proje kayıtları bir sonraki dönem yapılacaktır.
  7. 2019-2020 Bahar yarıyılı 3. döneminde olan Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri BYS den 3 Şubat-14 Şubat tarihleri arasında ders/proje kayıtlarını yaparak kendilerini borçlandırabilirler. Devamında derslerin ücretlerini ilgili Bankaya yatırdıktan sonra ders kaydı kesinleşecektir.
  8. Doktora Programında “Bilimsel Araştırma Teknikleri İle Araştırma Yayın Etiği” konularını içeren dersi olmaları zorunludur. Zorunlu ders listesi için tıklayınız.
  9. Bahar dönemi ders alacak özel öğrenciler 14 Şubat 2020 ye kadar ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Ders kayıtları Enstitü tarafından yapılacaktır.

Ders Kayıt İşlemi Akış Şeması için Tıklayınız.

BYS sistemine giriş tanıtım videosu için TIKLAYINIZ