Kesin Kayıt İşlemleri Tezsiz YL

Adaylar öncelikle Başvuru Sonuç Belgesinde yeralan ÖĞRENCİ NUMARASI ile, Yapıkredi Bankası şubelerinden ya da online olarak öğrenim ücretlerini yatırmaları, sonrada aşağıda yeralan evraklarla birlikte ... Ocak - ... Şubat 2019 tarihleri arasında Enstitümüze kesin kayda gelmeleri gerekmektedir.

Tezsiz YL Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler;

1. Mezuniyet Belgesi (zorunlu) (Kesin kayıt tarihinden önce mezun olamayan adaylar asil olarak kazanmış olsalar dahi kesin kayıtları yapılmayacaktır.)
  2. Transkript Belgesi (onaylı)  (zorunlu)Kesin kayıt sırasında 8 dönemlik hesaplanmış ve onaylı transkriptlerinin ibraz edilmesi zorunludur. (4'lük veya 100'lük ortalamanın hesaplanmış olması gerekmektedir.
  3. Fotoğraf (2 Adet Vesikalık) (zorunlu);
  4. Yerleştirme Sonuç Belgesi (Başvuru Sisteminden alınacak)
  5. Denklik Belgesi (TC Vatandaşı) (zorunlu); Lisans veya Yüksek Lisans eğitimini yurtdışında tamamlamış Türk Vatandaşı adayların; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan diploma denklik belgesi.
  6. TC Kimlik fotokopisi;
  7. (Yabancı Uyruklu adaylar) mezuniyet, transkript ve diğer belgelerini, başvurdukları programın dilinde veya onaylı Türkçe tercümelerini yaptırarak kesin kayıtta enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir. (zorunlu)
  8. (Yabancı Uyruklu adaylar) Pasaportun fotokopisi (Pasaportun aslı mutlaka gösterilerek fotokopisi ilgili enstitü tarafından onaylanacaktır.) (Başvuru yapılan programın dilinde olması veya Türkçe tercüme yapılması gerekmektedir.) (zorunlu
  9. (Yabancı Uyruklu adaylar) MER belgesi. (Türkçe programlar için zorunlu) en az B2 Seviyesinde  (Yurt içindeki veya yurt dışındaki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim dili Türkçe olan bir lisans veya lisansüstü programdan mezun olanlardan istenmez.  TÖMER belgesine sahip olmayan yabancı uyruklu adaylar, diğer başvuru şatlarını taşımaları halinde, Türkçe öğrenme şartlı ön kabul kapsamında, yabancı öğrenci kontenjanı dâhilinde kabul edilir. Türkçe öğrenme şartlı ön kabul ile aday, Üniversite bünyesinde açılan Türkçe kursuna en az bir akademik yıl süre ile devam etmeyi ve Üniversite tarafından yapılan Türkçe sınavından, şart koşulan puanı almayı yazılı olarak taahhüt eder. Taahhütte bulunmayan veya taahhüdünü yerine getirmeyen aday, öğrencilik hakkını kaybeder.
  10. (Yabancı Uyruklu adaylar) Okul Tanıma Belgesi; YÖK ten alınacak Okul tanıma belgesi, aday tarafından ‘Lisansüstü Programlara Kesin Kayıt’ sırasında enstitümüze teslim edilecektir.

Kesin kayıtta yukarıda istenilen tüm belgelerin asılları ile kayıt yapılmaktadır.

• İlgili belgenin aslı gösterilerek  aday tarafından getirilen fotokopisine Enstitümüzce “aslı gibidir” yapılır.
  • Mezuniyet belgesinin (Diploma veya geçici mezuniyet belgesi) aslını getiremeyecek olan adaylar, Mezun olduğu Üniversite tarafından onaylanmış “aslı gibidir” fotokopisiyle kayıt yaptırabilir.
  • Ön kayıt beyanları ile kesin kayıt sonrası belgelerinde uyuşmazlıktan doğacak durumdan sadece adaylar sorumludur.
  • Tezsiz yüksek lisans programlarında ALES Puan şartı aranmamaktadır.
  • Tezsiz yüksek lisans programlarında Yabancı Dil Puan şartı aranmamaktadır.

-Sorularınız için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. (0216 627 62 72)

Bu sayfa Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından en son 13.11.2019 10:50:07 tarihinde güncellenmiştir.