Kesin Kayıt İşlemleri Tezsiz YL

Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

BYS Kullanıcı Oluşturma İşlemleri  İçin Tıklayınız

Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptıracak olanlar; öncelikle Yerleştirme Sonuç Belgesinde yer alan ÖĞRENCİ NUMARASI ile, Halk Bankası şubelerinden ya da online olarak öğrenim ücretlerini yatırmaları ve 03 - 05 Mart 2021 tarihleri arasında, Yedekler ise; 11 - 12 Mart 2021 Enstitümüze kesin kayda gelmeleri gerekmektedir. Kayıt saatleri 09.15 - 12.30 ile  13.00 -16.45 arasında.

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler;

1. Mezuniyet Belgesi (zorunlu) (Kesin kayıt tarihinden önce mezun olamayan adaylar asil olarak kazanmış olsalar dahi kesin kayıtları yapılmayacaktır.)
  2. Transkript Belgesi (onaylı)  (zorunlu)Kesin kayıt sırasında 8 dönemlik hesaplanmış ve onaylı transkriptlerinin ibraz edilmesi zorunludur. (4'lük veya 100'lük ortalamanın hesaplanmış olması gerekmektedir.
  3. Fotoğraf (2 Adet Vesikalık) (zorunlu);
  4. Yerleştirme Sonuç Belgesi (Başvuru Sisteminden alınacak)
  5. Denklik Belgesi (TC Vatandaşı) (zorunlu); Lisans veya Yüksek Lisans eğitimini yurtdışında tamamlamış Türk Vatandaşı adayların; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan diploma denklik belgesi.
  6. TC Kimlik fotokopisi;
  7. Pasaportun fotokopisi (Yabancı Uyruklu adaylar)  (Pasaportun aslı mutlaka gösterilerek fotokopisi ilgili enstitü tarafından onaylanacaktır.) (Başvuru yapılan programın dilinde olması veya Türkçe tercüme yapılması gerekmektedir.) (zorunlu
  8. MER Belgesi. (Yabancı Uyruklu adaylar)  (Türkçe programlar için zorunlu) en az B2 Seviyesinde  (Yurt içindeki veya yurt dışındaki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim dili Türkçe olan bir lisans veya lisansüstü programdan mezun olanlardan istenmez.  TÖMER belgesine sahip olmayan yabancı uyruklu adaylar, diğer başvuru şatlarını taşımaları halinde, Türkçe öğrenme şartlı ön kabul kapsamında, yabancı öğrenci kontenjanı dâhilinde kabul edilir. Türkçe öğrenme şartlı ön kabul ile aday, Üniversite bünyesinde açılan Türkçe kursuna en az bir akademik yıl süre ile devam etmeyi ve Üniversite tarafından yapılan Türkçe sınavından, şart koşulan puanı almayı yazılı olarak taahhüt eder. Taahhütte bulunmayan veya taahhüdünü yerine getirmeyen aday, öğrencilik hakkını kaybeder.
  9. Okul Tanıma Belgesi; (Yabancı Uyruklu adaylar) YÖK ten alınacak Okul tanıma belgesi, aday tarafından ‘Lisansüstü Programlara Kesin Kayıt’ sırasında enstitümüze teslim edilecektir.
  10. (Yabancı Uyruklu adaylar) mezuniyet, transkript ve diğer belgelerini, başvurdukları programın dilinde veya onaylı Türkçe tercümelerini yaptırarak kesin kayıtta enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir. (zorunlu)
  11.

Kesin kayıtta yukarıda istenilen tüm belgelerin asılları ile kayıt yapılmaktadır.

• İlgili belgenin aslı gösterilerek  aday tarafından getirilen fotokopisine Enstitümüzce “aslı gibidir” yapılır.
  • Mezuniyet belgesinin (Diploma veya geçici mezuniyet belgesi) aslını getiremeyecek olan adaylar, Mezun olduğu Üniversite tarafından onaylanmış “aslı gibidir” fotokopisiyle kayıt yaptırabilir. e-devlet üzerinden alınan mezun belgesi geçerlidir.
  • Ön kayıt beyanları ile kesin kayıt sonrası belgelerinde uyuşmazlıktan doğacak durumdan sadece adaylar sorumludur.

-Sorularınız için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. (0216 777 0 777)

Bu sayfa Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından en son 08.03.2021 15:57:54 tarihinde güncellenmiştir.