2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Hakkında

Enstitümüz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi Lisansüstü başvuru tarihleri, kontenjanlar, başvuru şartları ve kesin kayıt işlemleri için Lisansüstü İşlemler menüsüne bakınız.

 

**Türkiye’den mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler bilgilerini YÖKSİSTEN çekebilmeleri için 99 ile başlayan yabancı uyruklu numaraları ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

***Yabancı uyruklu statüsünde başvuru yapacak adayların Uyruk bilgisini doğru girmesi gerekmektedir. Yanlış giren adaylar DESTEK kısmından talep açarak bilgilerini güncelletmesi gerekmektedir. Başvurular bittikten sonra güncelleme yapılamamaktadır.

*** İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Protokolü ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Protokolü kapsamında başvuracak adaylar ön başvuru sistemine (https://basvuru.marmara.edu.tr‘Çalışma Belgelerini'  yüklemleri gerekmektedir. Aksi durumda başvuruları onaylanmayacaktır. 

**** Türkiye Belediyeler Birliği protokolü kapsamında başvuracak adaylar ise ön başvuru sistemine "Çalışma  Belgesi" ve "Yüksek Lisans Yapmasında Sakınca Yoktur" yazısını yüklemeleri gerekmektir.

PROTOKOL KAPSAMINDA BAŞVURANLAR İLGİLİ MENÜDEN BAŞVURMALIDIR, AKSİ DURUMDA NORMAL BAŞVURU GİBİ DEĞERLENDİRİLİR.

sdffsdfsff.png (28 KB)

HIZLI ERİŞİM