2023-2024 Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme ve Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıtları ve katkı payı/öğrenim ücreti ödemeleri 4 Ekim 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır.

 

 

2023-2024 Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme ve Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri

  • 2023-2024 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması 18-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Ders kaydı  25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

  • Harçlar Halk Bankası Atmleri kartsız işlemlerden ya da herhangi bir kredi kartı ile https://harc.marmara.edu.tr/ web adresinden öğrenci numaranızla yatırılabilir.
  • Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans öğrencilerinden iki yılını (4 yarıyıl), Doktora öğrencilerinden dört yılını (8 yarıyıl) doldurmuş olanlar ile Enstitümüze kayıt yaptırmadan önce başka bir  Üniversitede kaydı olanlar harç yatıracaktır.
  • 2023-2024 Güz Yarıyılında Tezsiz Yüksek Lisansa ilk defa kayıt yaptıracak olan Öğrencilerimizin 30 kredilik ders seçmeleri ve Proje kaydını bir sonraki dönem (Bahar) dönemi yapmaları gerekmektedir.
  • Alttan dersi olmayan ya da not yükseltmek için ders almayacak olan öğrencilerimizin BYS den herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
  • Doktora Programında “Bilimsel Araştırma Tek. İle Araştırma Yayın Etiği” içeriğini içeren dersi almaları zorunludur. Zorunlu ders listesi için tıklayınız.
  • Üçüncü döneminde ders/dersler alacak olan Tezsiz Yüksek Lisans programı öğrencileri ders kayıt döneminde BYS den kayıt yenileme-ders seçim ekranından alacakları derslerini seçtikten sonra sistem tarafından otomatik borçlandırılacaklardır.
  • Enstitümüze ilk defa kayıt yapacak öğrenciler kesin kayıt yatırdıktan sonra öğrenci numarasının başına küçük ”o” harfi koyarak başvuruda kullandıkları şifre ile  https://bys.marmara.edu.tr adresinden Bilgi Yönetim Sistemi BYS giriş yapıp ders kayıtlarını yapacaktır.

Ders Kayıt İşlemi Akış Şeması için Tıklayınız.

Online Ödeme İçin Tıklayınız

BYS sistemine giriş tanıtım videosu

HIZLI ERİŞİM