COVID-19 Salgını Nedeni İle 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uzaktan Öğretim Faaliyetleri Hakkında Duyuru

KAYIT DONDURMA

Lisansüstü öğrencilerimiz kayıt dondurma taleplerini 20 Nisan 2020 tarihine kadar http://obys.marmara.edu.tr adresindeki kayıt dondurma talep formunu doldurarak yapabilir. Kayıt dondurma 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için geçerli olmak üzere bir yarıyıl kayıt dondurma hakkı verilecek olup, azami öğrencilik süreniz bir yarıyıl uzatılacaktır.

ÖĞRENCİ KATKI PAYLARI

Öğrenci katkı payları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 46/b maddesi ile 19/11/1992 tarihli ve 3843 sayılı Kanun’un 7’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmektedir. Öğrencilere geri ödenmesi ya da alınmaması hususu Cumhurbaşkanlığı kararı ile belirlenmektedir.

LİSANSÜSTÜ TEZ ÇALIŞMALARI

Lisansüstü tez çalışmalarının tümü  (tez danışmanlığı, uzmanlık alan dersi, tez savunma, doktora tez izleme vd.) Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Haziran 2020 tarihine kadar geçen süre öğrenim süresinden sayılmayacak ve ilave süre olarak verilecektir.

Ancak lisansüstü tez çalışmalarında danışmanlık yapan öğretim üyelerinin ve tez öğrencilerinin anabilim dalı başkanlıklarına faaliyetlerini çevrimiçi olarak yapabilecekleri yönündeki beyanlarını 20 Nisan 2020 tarihine kadar bildirmeleri halinde tez danışmanlıklarının ve aynı zamanda uzmanlık alan derslerinin de çevrimiçi olarak devam edebileceklerdir.

DOKTORA YETERLİLİK SINAVLARI

Doktora Yeterlilik Sınavları Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Haziran 2020 tarihine kadar geçen süre öğrenim süresine ilave edilecektir.

DOKTORA TEZ ÖNERİSİ

Bulunduğumuz süreçte Tez Önerisi sınavına girmesi gereken doktora öğrencilerinin tez öneri sınavları Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Ancak danışmanı ve tez izleme komitesi üyeleri; Enstitümüze veya Anabilim Dalı Başkanlıklarına Tez Önerisinin dijital ortamda da yapılabileceğine dair beyanları doğrultusunda çevrimiçi de yapabilirler. Bu kapsamda Tez danışmanı tarafından Enstitümüze tutanakla birlikte kayıt altına alınan CD’nin de gönderilmesi gerekmektedir.

TEZ İZLEME KOMİTESİ TOPLANTILARI

2020 Ocak-Haziran dönemi tez izleme komitesi toplantılarını halihazırda yapmayan veya yapamayan öğrencilerimizin tez izleme toplantıları Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Ancak tez danışmanı ve tez izleme komitesi üyeleri; Enstitümüze veya Anabilim Dalı Başkanlıklarına tez izleme toplantısının dijital ortamda da yapılabileceğine dair beyanları doğrultusunda çevrimiçi de yapabilirler. Bu kapsamda Tez danışmanı tarafından Enstitümüze tutanaklarla birlikte kayıt altına alınan CD’nin de gönderilmesi gerekmektedir.

LİSANSÜSTÜ TEZ SAVUNMA SINAVLARI

Lisansüstü Tez savunmaları Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Ancak tez danışmanı, tez öğrencisi ve tez jüri üyelerinin; Enstitümüze veya Anabilim Dalı Başkanlıklarına Tez Savunma Sınavının dijital ortamda da yapılabileceğine dair beyanları doğrultusunda çevrimiçi de yapabilirler. Bu kapsamda Tez danışmanı tarafından Enstitümüze tez savunma tutanakları ile birlikte kayıt altına alınan CD’nin de gönderilmesi gerekmektedir.